فیلتر






فیلتر دیسکی آبیاری (دستی)

جدیدترین هاپربازدیدترین هامحبوب‌‌ترینپرفروش‌ترینارزان‌ترینگران‌ترین
تعداد نمایش 122448

فیلتر دیسکی آبیاری یکی از تجهیزات ضروری و پر کاربرد برای تصفیه آب آبیاری است که با جلوگیری از ورود ذرات ناخالص معلق به سیستم آبیاری کمک می کند تا هزینه های نگهداری از آن بصورت چشم گیری کاهش پیدا کند. فیلتر دیسکی نه تنها در کشاورزی و آبیاری، بلکه در سیستم های تصفیه آب و کارخانه جات صنعتی نیز مورد استفاده قرار می گیرند.

فیلتر دیسکی چیست؟

فیلتر دیسکی نوعی فیلتر برای تصفیه ذرات ناخالص معلق در آب است که در سیستم آبیاری، سیستم های تصفیه صنعتی و کارخانه جات مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه از صفحات پلاستیکی دارای شیار های ریز جهت ممانعت از ورود ذرات ناخالص بهره می برد. به این ترتیب زمانی که آب از صفحات دیسک های به هم فشرده شده عبور می کند، ناخالصی های آن در کارتریج دستگاه به دام می افتند و آب تمیز از داخل کارتریج خارج می شود.

در سیستم های آبیاری تحت فشار که برای آبیاری از آب چاه، رودخانه، کانالهای روباز و یا استخر کمک می گیرند استفاده از فیلتر دیسکی یک امر ضروری است. چرا که گسیلنده های سیستم آبیاری تحت فشار مثل قطره چکان ها یا خروجی نوار تیپ دارای منفذ های کوچک و ریزی هستند که به راحتی با دانه شن یا ماسه مسدود می شوند. به همین دلیل ایستگاه فیلتراسیون به عنوان قلب سیستم آبیاری می تواند نقش مهمی در عملکرد سیستم آبیاری ایفا کند.

فیلتر دیسکی

روش کار فیلتر دیسکی

آب از قسمت ورودی فیلتر به سمت کارتریج وارد می شود و به حالت چرخشی و تحت فشار از کارتریج فیلتر عبور می کند. صفحات دیسک فشرده شده کارتریج فیلتر کمک می کنند تا ذرات ناخالص معلق مثل شن، ماسه، زنگ آهن و غیره درون فیلتر به دام بیفتند. به این ترتیب آب تصفیه شده از سوی دیگر فیلتر (خروجی فیلتر) خارج می شود. کیفیت، تعداد و زاویه ی شیار ها و برجستگی های قرار گرفته بر روی دیسک ها از اهمیت بالایی برخوردارند و کیفیت تصفیه آب را مشخص می کنند. این دیسک ها با مش های مختلف و در کد های رنگی متفاوت، توانایی تصفیه ذرات آب از 20 میکرون تا 400 میکرون را دارا هستند.

نحوه کار فیلتر دیسکی

اجزا فیلتر دیسکی

  • بدنه: بدنه فیلتر دیسکی از جنس پلیمر مقاوم است. این مخزن که وظیفه نگهداری کارتریج و صفحات دیسک را به عهده دارد، باید توانایی تحمل فشار بالا را داشته باشد. لذا کیفیت پلیمر استفاده شده در بدنه فیلتر ها از اهمیت زیادی برخوردار است.
  • کلاهک: کلاهک قرار گرفته بر روی بدنه فیلتر های دستی، این امکان را به مصرف کننده میدهد تا پس از گرفتگی کارتریج آن را از مخزن جدا کند و شست شو دهد. فرآیند شست و شو در فیلتر های دستی توسط کاربر صورت می گیرد. این در حالیست که فیلتر دیسکی اتوماتیک می تواند این کار را بصورت خودکار انجام دهد. علاوه بر این وجود اورینگ و واشرها باعث آبندی کامل میگردد.
  • کارتریج: کارتریج وظیفه حمل دیسک های پلاستیکی دارای شیار را به عهده دارد. کیفیت دیسک و اندازه شیار های روی دیسک ها کیفیت تصفیه آب را مشخص می کند.

شست و شوی فیلتر دیسکی

فرآیند تصفیه آب باعث می شود تا ذرات نا خالص به مرور در کارتریج فیلتر باقی بمانند و عملکرد فیلتر را کاهش دهند. لذا توصیه می شود تا کارتریج فیلتر، هر از گاهی بررسی شود و در صورت نیاز مورد شست و شو قرار بگیرد. فواصل انجام شست و شو، با توجه به کیفیت آب، مقدار ذرات نا خالص در آب و نیاز کاربر می تواند متفاوت باشد. در فیلتر های دستی این کار توسط مصرف کننده صورت می گیرد. با این حال برای شستشو اتوماتیک فیلتر دیسکی می توانید از فیلتر خود شوینده یا فیلتر اتوماتیک استفاده کنید.

شست و شوی فیلتر دیسکی

انواع فیلتر دیسکی

فیلتر دیسکی با توجه به ابعاد و اندازه بدنه و مش کارتریج دارای انواع مختلفی است. از نظر اندازه بدنه، فیلتر ها به دو دسته مینی فیلتر و فیلتر بلند تقسیم بندی می شوند. مینی فیلتر ها برای مصارفی با دبی آب پایین تر و مکان هایی که امکان قرار دادن فیلتر بلند وجود ندارد مورد استفاده قرار می گیرند. مینی فیلتر دیسکی آبیاری در سایز های 4/3 ، 1 ، 1.5 و 2 اینچ قابل استفاده هستند. از سویی دیگر فیلتر های بلند برای حجم آبدهی های بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند و سطح فیلتراسیون بیشتری دارند. فیلتر های بلند در سایز های 2 ، 3 و 4 اینچ قابل تهیه و بهره برداری هستند و به دو نوع اتوماتیک (خود شوینده) و دستی تقسیم بندی می شوند.

مطالعه بیشتر: بررسی و مشاهده قیمت فیلتر توری آبیاری

خرید فیلتر دیسکی آبیاری

از آن جا که خرید فیلتر دیسکی آبیاری و نصب آن برای سیستم آبیاری ضروری محسوب می شود، تولید کننده ها و کارخانه های متعددی اقدام به طراحی و تولید این وسیله کرده اند. هنگام خرید فیلتر دیسکی آبیاری باید به نکات متفاوتی توجه کرد. از جمله این نکات می توان به کیفیت ساخت بدنه پلیمری و جنس و یکنواختی صفحات دیسک فیلتر، جنس کلمپ و کمربند فیلتر، اورینگ و اشرها در جهت آبندی کامل فیلتر اشاره کرد. در خصوص سیستم های صنعتی و کشاورزی، استفاده از یک فیلتر با طول عمر بالا و کیفیت قابل قبول ضروری است. در دبی های پایین خرید مینی فیلتر دیسکی می تواند گزینه خوب و به صرفه ای باشد. در حالیکه برای دبی و حجم آبدهی های بالاتر بهتر به سراغ فیلتر بلند یا پکیج فیلتراسیون بروید.

خرید فیلتر دیسکی

قیمت فیلتر دیسکی آبیاری

قیمت فیلتر دیسکی با توجه به جنس، مقاومت، سایز، دستی یا اتوماتیک بودن، مش صفحه های دیسک، برند و موارد متعدد دیگر، متغیر است. هر کدام از موارد بالا در قیمت فیلتر دیسکی تاثیر گذار هستند. شما می توانید برای خرید این محصول از کارشناسان شرکت چگال آب کمک بگیرید (شماره تماس های قرار گرفته در سایت)

طریقه نصب و دبی فیلتر دیسکی

پیش از هر چیز، برای خرید و نصب فیلتر دیسکی بهتر است به دبی و حجم آب خروجی نگاهی بیندازید. در جدول زیر حجم آبدهی فیلتر های دیسکی بصورت دقیق ذکر شده است. با استفاده از این جدول می توانید به نتیجه درست تری برای نصب و خرید فیلتر دیسکی برسید.

مدل نوع فیلتر سایز حجم آبدهی (متر مکعب بر ساعت)
F25YD مینی فیلتر 3/4 اینچ 5
F32YD مینی فیلتر 1 اینچ 6
F50YD مینی فیلتر 1.5 اینچ  14
F63YD مینی فیلتر 2 اینچ 25
F63TD فیلتر بلند دستی 2 اینچ 30
F90TD فیلتر بلند دستی 3 اینچ 50
F63TDZ فیلتر بلند اتوماتیک 2 اینچ 25
F90TDZ فیلتر بلند اتوماتیک 3 اینچ 32
F110HDL فیلتر دو قلو 4 اینچ 70

برای تهیه و نصب فیلتر توجه به کیفیت آب نیز از اهمیت بالایی برخوردارست. در صورتی که حجم ناخالصی های آب بیشتر است بهتر است از فیلتر هایی با سطح فیلتراسیون بالا تر استفاده کنید و این یعنی ممکن است مینی فیلتر برای شما مناسب نباشد.

فیلتر دیسکی

مزایای فیلتر دیسکی

  1. دارای حجم آبدهی بالا و قابلیت نصب بر روی کلکتور و ایستگاه های پمپاژ و فیلتراسیون
  2. توانایی تصفیه آب تا ذرات 20 میکرون
  3. قابلیت شست و شوی دستی و خودکار
  4. قابلیت تعویض کارتریج در صورت افت عملکرد
  5. قابل ارائه در دو مدل مینی فیلتر و فیلتر بلند

برای جلوگیری از ورود جلبک از چه فیلتری استفاده کنم؟

راه های مختلفی برای جلوگیری از جلبک زدن استخر و آب آبیاری یا منبع های دیگر وجود دارد. راهکار هایی مثل جلوگیری از تابش نور به سطح آب یا استفاده از پودر کات کبود همیشه راهبردی و نتیجه بخش نیست. لازم به ذکر است که جلبک زدن آب یک خطر جدی برای سیستم آبیاری شما محسوب می شود و جلوگیری از آن از اهمیت بالایی برخوردارست.

وارد شدن جلبک به سیستم آبیاری تحت فشار ممکن است باعث زیان های جدی و افزایش هزینه های تعمیر و نگهداری بشود. به همین جهت، برای جلوگیری از ورود جلبک به سامانه آبیاری، استفاده از فیلتر ضروری است. با این حال انتخاب فیلتر مناسب برای حفاظت لوله ها و گسیلنده ها از خطر گرفتگی، می تواند چالش برانگیز باشد.کارشناسان این وحوزه، بهترین گزینه برای مقابله با ورود جلبک به سیستم آبیاری را استفاده از ترکیب فیلتر شن و فیلتر دیسکی می دانند.

فیلتر دیسکی ایریتن

فیلتر دیسکی ایریتن از برند های معتبر جهانی است که فعالیت خود را با همکاری با تولید کنندگان بزرگ صنعت آبیاری ادامه میدهد. این تولید کننده که حاصل شراکت هلدینگ های اسپانیایی – ایتالیایی است توانسته کیفیت محصولات خود را در مقایسه با تولیدات سایر کارخانه ها به اثبات برساند.